kids

Τώρα που το καλοκαίρι πλησιάζει, στον Μεσογειακό Κήπο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος το Safe Water Sports σας περιμένει για να σας μάθει να απολαμβάνετε το νερό και να διασκεδάζετε, πάντα με ασφάλεια. Κολυμπήστε με την φαντασία σας στην μαγευτική παραλία του Safe Water Sports, παρέα με τα αγαπημένα σας Playmobil και μάθετε τι πρέπει να προσέχετε ειδικά το καλοκαίρι στις ακρογιαλιές και στη θάλασσα. Βρείτε τους κινδύνους στην φανταστική μας παραλία, παρέα με τον παιδικό ήρωα Χταπόδιο Σέιφ και διηγηθείτε τις δικές σας ιστορίες με τα storycubes.

6

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Παρασκευή 16.03.2018 στον κατάμεστο Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), η παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος του Safe Water Sports για την ασφάλεια στη θάλασσα και το νερό που διοργάνωσε ο μη-κερδοσκοπικός Οργανισμός σε συνεργασία με το ΚΠΙΣΝ.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του μη – κερδοσκοπικού Οργανισμού Safe Water Sports, το οποίο απευθύνεται σε μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, καθώς πληροί τις επιστημονικές και παιδαγωγικές προδιαγραφές.

kypros2

Πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου, 2018 στις 12.30 το μεσημέρι, στα γραφεία της Διοίκησης της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας στη Λεμεσό, τελετή υπογραφής Μνημονίου  Συνεργασίας μεταξύ της Αστυνομίας Κύπρου και του Μη Κυβερνητικού Οργανισμού “Safe Water Sports”. Το Μνημόνιο υπέγραψαν ο Βοηθός Αρχηγός Υποστήριξης Ανδρέας Κουσιουμής και ο Πρόεδρος του Μη Κυβερνητικού Οργανισμού “Safe Water Sports”, κ. Παναγιώτης Πασχαλάκης, στην παρουσία του Διοικητή της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, Ανώτερου Αστυνόμου Ιωάννη Γεωργίου, καθώς και των Υποδιοικητών της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας. 

Ο κλάδος του Τουρισμού έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για το έργο του Οργανισμού, καθότι πολλές Δράσεις του εξελίσσονται στον τομέα των τουριστικών δραστηριοτήτων. Εκπαιδευτικά παιχνίδια στην παραλία, σήμανση παραλιών, πιστοποίηση εταιρειών θαλασσίων μέσων αναψυχής και το κυριότερο απ'όλα, η δωρεάν εφαρμογή που έχει αναπτύξει για όλα τα smart phones η οποία έχει πάρει τη μορφή του απόλυτου "εργαλείου" για το καλοκαίρι, λόγω του πλήθους των πληροφοριών που μπορεί να βρει ο κάθε ενδιαφερόμενος.

Έντονη η παρουσία του Οργανισμού, με μεγάλη εκδήλωση ενδιαφέροντος από το κοινό αλλά και με αυξημένη αναγνωρισιμότητα μετά από 2 χρόνια λειτουργίας. Οι εθελοντές ενημερώνουν για τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το Safe Water Sports με στόχο την πρόληψη των ατυχημάτων στο νερό καθώς και την ενίσχυση της ασφάλειας στη θάλασσα και τα θαλάσσια σπορ.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας , παρακολούθησε την Τρίτη 29 Αυγούστου 2017 στο Θέρετρο Αξιωματικών Ναυτικού, στη Ναυτική Βάση Νοτίου Ευβοϊκού στην Αγία Μαρίνα Αττικής, την παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος της Safe Water Sports, που αφορά στην ασφάλεια στη θάλασσα και στα θαλάσσια σπορ. Η εκδήλωση έγινε κατόπιν πρωτοβουλίας του ΑΝΥΕΘΑ και με την υποστήριξη του ΓΕΝ.

Συγχαρητήρια στην πρωτοβουλία των Δήμων Σαρωνικού και Μυκόνου και στους δημάρχους αντίστοιχα, Γεώργιο Σωφρόνη και Κωνσταντίνο Κουκά, να να τοποθετήσουν τις πληροφοριακές πινακίδες του Safe Water Sports με τους βασικούς κανόνες ασφάλειας για την κολύμβηση και τα θαλάσσια σπορ σε πολυσύχναστες παραλίες των Δήμων τους.

Πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 13 Αυγούστου 2017, στην παραλία Καλό Λιβάδι της Μυκόνου, τα εγκαίνια του πρώτου ενημερωτικού και ψυχαγωγικού περιπτέρου μας, παρουσία κατοίκων του νησιού, της πολιτικής ηγεσίας της χώρας και εκπροσώπων του Λιμενικού Σώματος. 

Η συνεργασία του Safe Water Sports με την TUV Austria Hellas προχωράει με γρήγορους ρυθμούς μεγαλώνοντας τον αριθμό των εταιρειών εκμήσθωσης Θαλάσσιων Μέσων Αναψυχής.
Συγχαρητήρια στις επιχειρήσεις:

  • Costa Navarino Hotel με 2 watersports centers (Κοντοπουλος Μενέλαος και ΤΕΜΕΣ ΑΕ)
  • Mykonos Watersports at Kalafati Beach στην Μύκονο,
  • Platis Gialos Water Sports στην Μύκονο, ξενοδοχείο Mykonos Palace Hotel ,
  • SANTA MARIA WATER Sports στην Πάρο,
  • Plaka watersports στην παραλία Πλάκα της Νάξου,
  • Παν. Τροβάς & Σια ΟΕ (εντός Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης)
  • ΚΕΑ Watersports στην Τζιά (Φ. Αποστολίδης)
  • Umbrellas Water Sports στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής

για την πιστοποίηση της λειτουργίας τους με το πρότυπο "watersports certfied quality" της TÜV AUSTRIA HELLAS

Το Λιμενικό Σώμα σε συνεργασία με το Safe Water Sports παρουσίασε φέτος το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "ΠΡΟΣΕΧΩ - ΜΑΘΑΙΝΩ- ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ" για την ασφάλεια στη θάλασσα και τα σπορ σε περισσότερους από 37.000 μαθητές σε ολόκληρη την χώρα.

Αναλυτικά:
Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν στις 15/06/2017, στο πλωτό μουσείο “HELLAS LIBERTY” στο λιμάνι του Πειραιά, ως επιστέγασμα του ειδικά διαμορφωμένου για παιδιά εκπαιδευτικού προγράμματος, με τίτλο “ΠΡΟΣΕΧΩ – ΜΑΘΑΙΝΩ – ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ”, αντικείμενο του οποίου είναι η πρόληψη των ατυχημάτων στη θάλασσα.
Την οργάνωση της έκθεσης επιμελήθηκε το Λιμενικό Σώμα και το Safe Water Sports.
Ο κ. Κουρουμπλής τόνισε τη σημασία της πρόληψης, λέγοντας ότι «αποτελεί τη μεγαλύτερη επαναστατική παρέμβαση στη ζωή του ανθρώπου. Μπορείς να προλάβεις γεγονότα δραματικά, καταστροφικά, καταλυτικά αλλά και να αναβαθμίζεις την ποιότητα της ζωής σου, με την πρόληψη». Τόνισε τη χρησιμότητα τέτοιων ενημερωτικών πρωτοβουλιών, κυρίως για μικρά παιδιά. Ο κ. Κουρουμπλής συνεχάρη τη Διεύθυνση Λιμενικής Αστυνομίας του Υπουργείου, για την ιδέα και την υλοποίηση της πρωτοβουλίας, μέσω της οποίας ενημερώθηκαν παιδιά του Δημοτικού και του Γυμνασίου, για τους κινδύνους που υπάρχουν στη θάλασσα και την παραλία και το πώς μπορούν να αποφευχθούν τα ατυχήματα.

Ocean size Hug!
Μία μεγάλη αγκαλιά από την Korres Athens και το Safe Water Sports για τους μικρούς μας φίλους.
O Χταπόδιος Σέιφ τώρα και σε παιδικό σαμπουάν & γαλάκτωμα.
Αναζητήστε τα προιόντα αυτά στα φαρμακεία και στα καταστήματα που συνεργάζονται με την Κορρές και χαρίστε στα παιδιά σας τον αγαπημένο τους παιδικό ήρωα!
Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την υποστήριξη της πρωτοβουλίας μας.

Τρία spot θα απολαύσουμε φέτος για τη νέα καμπάνια του Safe Water Sports.

Ο Σπύρος Γιαννιώτης, αργυρός Ολυμπιονίκης κολύμβησης στα 10 χλμ. ανοικτής θαλάσσης και πρεσβευτής του Safe Water Sports, μέσα από μία μικρού μήκους αυτοβιογραφική αφήγηση, μοιράζεται το δικό του οδηγό ασφαλούς κολύμβησης. Με πυξίδα το μπλε του Αιγαίου και τη θέληση του να βλέπει πάντα τη σημαία μας ψηλά, στην κορυφή.

Η Εθνική Ομάδα Συγχρονισμένης κολύμβησης, η Ευαγγελία Πλατανιώτη, η Εβελίνα Παπάζογλου, η Σοφία Μαλκογεώργου και η Αθανασία Τσόλα, αγκαλιάζουν τη Safe Water Sports και μαζί όλη την Ελλάδα. Μέσα από μία αυτοβιογραφική αφήγηση, τα υπέροχα κορίτσια της Εθνικής, τιμώντας το ακριβό μας εθνόσημο, δίνουν μαθήματα δύναμης, θέλησης, προσήλωσης και αγάπης.

Μαζί μας και η Τέχνη..!!!
Θοδωρής Αθερίδης και Σμαράγδα Καρύδη πρωταγωνιστούν μαζί με τον ήρωα "Χταπόδιο Σέιφ" που μας μιλάει με τη φωνή του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, στο νέο spot του Safe Water Sports...!!!

Απολαύστε τους όλους στο κανάλι μας στο Youtube

Τώρα στα Παιχνίδια Μουστάκας μπορείτε να αγοράσετε από τα ειδικά μας stand, παιχνίδια, βιβλία και άλλα αξεσουάρ με τον Χταπόδιο Σέιφ και το logo του Safe Water Sports, ειδικά σχεδιασμένα για το καλοκαίρι και τους μικρούς μας φίλους.
Ευχαριστούμε τα Παιχνίδια Μουστάκας που στηρίζουν την δράση του Safe Water Sports.
Tα προϊόντα μας θα τα βρείτε στα καταστήματα του Αλίμου, στο Μοναστηράκι, στο κατάστημα της Ν. Ερυθραίας και στο River West.

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η χθεσινή συνένετυξη τύπου του SafeWaterSports,παρουσία των Ολυμπιονικών – αθλητών του υγρού στίβου και άλλων πολλών προσωπικοτήτων, που είχε ως στόχο την παρουσίαση των δράσεν του Οργανισμού για την ενίσχυση της ασφάλειας στη θάλασσα και τα θαλάσσια σπορ.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Καπράλος, ο Β’ Υπαρχηγός Λιμενικού Σώματος – Αντιναύαρχος Παναγιώτης Παρασκευάς, οι βουλευτές Α’ Αθήνας κ. Όλγα Κεφαλογιάννη και Βασίλης Κικίλιας.

Με μεγάλη χαρά αλλά και τιμή, το Safe Water Sports μοιράζεται την απόφαση του Ιδρύματος Stavros Niarchos Foundation Cultural Center με την οποία υποστηρίζει με δωρεά του, την χρηματοδότηση για τα επόμενα δύο χρόνια των νέων δράσεων του εκπαιδευτικού προγράμματος ΠΡΟΣΕΧΩ-ΜΑΘΑΙΝΩ-ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ που υλοποιούμε σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα.

Ευχαριστούμε θερμά το Ίδρυμα γιατί μας δίνει την δυνατότητα να κάνουμε πράξη το όραμά μας αναφορικά με την εκπαίδευση – ενημέρωση των μαθητών στα σχολεία όλης της χώρας. Η γνώση είναι δύναμη, και η ενίσχυση της ασφάλειας στην θάλασσα και τα σπορ καθώς και η πρόληψη των ατυχημάτων περνάει μέσα από την συστηματική ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς που αποτελεί το μέλλον της Ελλάδας.

Η δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος αποτελεί μια δικαίωση των προσπαθειών που έχει καταβάλει η ομάδα του Safe Water Sports από την ίδρυση του σωματείου μέχρι σήμερα αλλά ταυτόχρονα και ευθύνη να συνεχίσουμε το έργο μας με μεγαλύτερη δύναμη και αποφασιστικότητα προς όφελος της κοινωνίας.

Μείνετε συνδεδεμένοι μαζί σας και το επόμενο διάστημα θα σας δώσουμε περισσότερες πληροφορίες για τα σχέδια και τις νέες μας πρωτοβουλίες μας στο χώρο της εκπαίδευσης.

#safewatersports #thinksafe

Μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη μεταξύ του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Safe Water Sports (SWS), με στόχο τη μείωση των ατυχημάτων, αλλά και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας πάνω σε θέματα ασφάλειας σε όλες τις αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες που διεξάγονται στη θάλασσα.
Το μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν ο διευθυντής Λιμενικής Αστυνομίας Αρχιπλοίαρχος Βασίλειος Μάμμης και εκ μέρους του SWS ο πρόεδρος Παναγιώτης - Μιχαήλ Πασχαλάκης.
Το μνημόνιο προβλέπει από πλευράς του SWS διάθεση λογισμικού εφαρμογών για τη μηχανογραφική υποστήριξη των επιχειρησιακών αναγκών του Λιμενικού Σώματος, με στόχο την καταγραφή, οργάνωση, προβολή και παρακολούθηση των επιχειρήσεων και επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο χώρο των θαλάσσιων σπορ και μέσων αναψυχής, των παραλιών και λοιπών συναφών πληροφοριών.
Η Web εφαρμογή, αποτελείται από δύο τμήματα με σαφώς προσδιορισμένα δικαιώματα χρηστών.
Το ένα τμήμα της web εφαρμογής, διατίθεται για αποκλειστική χρήση της διεύθυνσης Λιμενικής Αστυνομίας και των Λιμενικών Αρχών, όπου καταχωρούνται και υφίστανται επεξεργασία στοιχεία από χρήστες του Αρχηγείου του Λιμενικού.
Από τη διαδικασία αυτή, επιτυγχάνεται ο έλεγχος των επιχειρήσεων, καθώς και της αστυνομικής δραστηριότητας των Λιμενικών Αρχών.
Το δεύτερο τμήμα της web εφαρμογής, είναι προσβάσιμο από χρήστες του μη κερδοσκοπικού σωματείου SWS, καθώς και από απλούς χρήστες, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για μέρος των καταχωρηθέντων στοιχείων, με σκοπό την πληροφόρηση και ευαισθητοποίησή τους στα θέματα που περιλαμβάνονται σε αυτή, καθώς και τη διασφάλιση της ατομικής τους ασφάλειας για την δραστηριοποίησή τους στα θαλάσσια σπορ και στα θαλάσσια μέσα αναψυχής.

Την έναρξη της συνεργασίας της ΚΕΔΕ με το μη-κερδοσκοπικό σωματείο Safe Water Sports, επισφράγισαν σήμερα ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης και ο Δρ. Π. Πασχαλάκης, Πρόεδρος του Safe Water Sports, παρουσιάζοντας, σε Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, την ηλεκτρονική πλατφόρμα του Safe Water Sports για την ασφάλεια των πολιτών στην θάλασσα και τα θαλάσσια σπορ.
Στη Συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν επίσης ο Γ.Γ. του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και Πρόεδρος της Ο.Κ.Ε Γ. Βερνίκος και ο Υποναύαρχος Λιμενικού Σώματος Π. Παρασκευάς.
Ειδικότερα, η συγκεκριμένη εφαρμογή αποτελεί μία πρωτοβουλία η οποία τελεί υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ, κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Διοικητικού της Συμβουλίου και στοχεύει στην ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών στις ελληνικές παραλίες. Ταυτόχρονα παρέχει εξειδικευμένες πληροφορίες σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες στα δημόσια νοσοκομεία και στα κέντρα υγείας σε όλη τη χώρα και συμβάλει στην προσέλκυση τουριστών και επενδύσεων.
Στην ομιλία του ο κ. Πατούλης χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη εφαρμογή μία πολύ «πρωτοποριακή πρωτοβουλία» και συνεχάρη το Safe Water Sports και το Λιμενικό Σώμα για τη συνεργασία τους, επισημαίνοντας πως αν αξιοποιηθεί ουσιαστικά από τους αρμόδιους φορείς της χώρας μας θα συμβάλλει στην αναβάθμιση του βασικού εθνικού μας προϊόντος, που είναι ο τουρισμός μας.
Συγκεκριμένα ανέφερε πως μερικά από τα ποιοτικά στοιχεία του τουριστικού μας προϊόντος είναι :
- Η ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των τουριστών μας, που χρησιμοποιούν μια σειρά από υπηρεσίες αναψυχής και διασκέδασης,
- Η παροχή έγκυρων και επικαιροποιημένων πληροφοριών για τις παραλίες μας,
- Η δυνατότητα των πολιτών να έχουν μέσα από το κινητό τους πρόσβαση σε εξειδικευμένες πληροφορίες σχετικά με την προσβασιμότητά τους στις παρερχόμενες υπηρεσίες υγείας στα δημόσια νοσοκομεία και στα κέντρα υγείας σε όλη τη χώρα.
Παράλληλα εξήγησε τους λόγους που η ΚΕΔΕ αγκάλιασε αυτή την προσπάθεια τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Ως ΚΕΔΕ πιστεύουμε πραγματικά ότι πρέπει καταρχήν να ενθαρρύνουμε και να στηρίζουμε πρωτοβουλίες ιδιωτών, που δεν εξαρτώνται από την κρατική χρηματοδότηση.
Είναι καθήκον μας να στηρίζουμε προσπάθειες που συμβάλλουν στην αναβάθμιση της εικόνας που έχει η Ελλάδα στο εξωτερικό».
Ο κ. Πατούλης σημείωσε ότι η συμβολή των Δήμων θα κινηθεί σε δυο βασικούς άξονες:
-Συμβολή στον εμπλουτισμό της πλατφόρμας με χρήσιμες πληροφορίες
-Διάδοση των υπηρεσιών της πλατφόρμας στους δημότες και στους τουρίστες
Επιπρόσθετα, επικαλούμενος στατιστικά στοιχεία που αναφέρουν πως, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, κάθε χρόνο 50000 Ευρωπαίοι πολίτες τραυματίζονται συμμετέχοντας σε θαλάσσια σπορ ή και σε δραστηριότητες με σκάφη, αλλά και ότι ο πνιγμός είναι η δεύτερη κύρια αιτία θανάτου από ατύχημα με περισσότερους από 5.000 θανάτους ετησίως, επισήμανε πως η συγκεκριμένη εφαρμογή προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες σε εκατομμύρια τουρίστες.
Παρουσιάζοντας την πλατφόρμα, ο Πρόεδρος του Safe Water Sports, Π. Πασχαλάκης έκανε λόγο για ένα «γιγαντιαίο εγχείρημα» στην προσπάθεια καταγραφής των επιχειρήσεων θαλάσσιων σπορ και κωδικοποίησης των κανόνων ασφαλείας. Επικαλούμενος τα στατιστικά ευρωπαϊκά στοιχεία που φέρουν τη χώρα μας σε πολύ κακή θέση στο επίπεδο πρόληψης των ατυχημάτων, απεύθυνε έκκληση στους πολίτες να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες της πλατφόρμας, συμβάλλοντας έτσι στη διάδοση του μηνύματος ασφάλειας αλλά και της δυνατότητας πρόσβασης σε πολύτιμες υπηρεσίες.
«Στόχος μας είναι να δώσουμε την εικόνας μιας χώρας σύγχρονης, οργανωμένης που καινοτομεί και σε αυτή την προσπάθεια θέλουμε και τη συνεργασία των Δήμων», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πασχαλάκης.
Στον χαιρετισμό του, ο κ. Βερνίκος τόνισε πως ο ΣΕΤΕ από την πρώτη στιγμή αντιμετώπισε με ενθουσιασμό τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και πρόσθεσε πως με την αξιοποίηση της εφαρμογής η Ελλάδα αποκτά συγκριτικό πλεονέκτημα στην προσπάθεια ενίσχυσης του τουριστικού της προϊόντος.
Ο κ. Παρασκευάς χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη εφαρμογή ιδιαίτερα χρήσιμη και επισήμανε πως η συνεργασία με το Safe Water Sports θα συνεχιστεί, με κοινό στόχο την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Ολοκληρώνοντας την παρέμβαση του επισήμανε πως πρέπει να υπάρξει μέριμνα προκειμένου να υπάρχουν ναυαγοσώστες σε όλες τις παραλίες αλλά και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες αδειοδότησης των επιχειρήσεων θαλάσσιων σπορ.

Με μεγάλη επιτυχία έγινε την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016, η πρώτη επίσημη παρουσίαση του νέου βιβλίου του συγγραφέα Βαγγέλη Ηλιόπουλου, με εικονογράφηση της Βίλυ Καραμπατζιά και με τίτλο «Ο Χταπόδιος Σέιφ και οι τρεις Θαλασσοφύλακες», των εκδόσεων ΠΑΤΑΚΗ.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το μη κερδοσκοπικό σωματείο Safe Water Sports, στο κτίριο του Συλλόγου Αποφοίτων Κολλεγίου Αθηνών (ΣΑΚΑ) με μεγάλη συμμετοχή κόσμου και παιδιών όλων των ηλικιών.
Ήταν μια καταπληκτική βραδιά, αφιερωμένη στα παιδιά, το βιβλίο και την ασφάλειά τους, με τα παιδιά πρωταγωνιστές, και τους μεγάλους σε ρόλο θεατή.
Στην διάρκεια της εκδήλωσης η παιδική χορωδία του Δημοτικού του Κολλεγίου Αθηνών τραγούδησε το «Νερό είναι χαρά», τους στίχους του οποίου έγραψε ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος και την μουσική η εκπαιδευτικός μουσικής κα. Δέσποινα Σογιούλ.
Αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασαν οι μαθήτριες της 5ης Δημοτικού Μ. Γαλερού και Ρ. Μπετροσιάν, υπό την σκηνοθεσία της κας. Α. Γκιργγκινούδη.
Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο Π. Πασχαλάκης, πρόεδρος του Safe Water Sports, ο οποίος παρουσίασε τις δράσεις του Οργανισμού για την εκπαίδευση των παιδιών στα θέματα ασφάλειας στην θάλασσα και τα σπορ, ο συγγραφέας Βαγγέλη Ηλιόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην εθελοντική του συμμετοχή, όπως και της εικονογράφου, στο εγχείρημα αυτό, ενώ το συντονισμό της εκδήλωσης έκανε η εκπαιδευτικός κα. Φαίη Καφετζοπούλου.
Το Safe Water Sports είναι ένα μη-κερδοσκοπικό σωματείο που έχει σαν βασικούς στόχους, την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για όλα τα θέματα που σχετίζονται με τις δραστηριότητες (αθλητικές και ψυχαγωγικές) στο νερό, με ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα ασφάλειας και πρόληψης των ατυχημάτων καθώς και την ενίσχυση του ευρύτερου θεσμικού πλαισίου για την ασφάλεια στην χώρα μας.