Με μεγάλη χαρά αλλά και τιμή, το Safe Water Sports μοιράζεται την απόφαση του Ιδρύματος Stavros Niarchos Foundation Cultural Center με την οποία υποστηρίζει με δωρεά του, την χρηματοδότηση για τα επόμενα δύο χρόνια των νέων δράσεων του εκπαιδευτικού προγράμματος ΠΡΟΣΕΧΩ-ΜΑΘΑΙΝΩ-ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ που υλοποιούμε σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα.

Ευχαριστούμε θερμά το Ίδρυμα γιατί μας δίνει την δυνατότητα να κάνουμε πράξη το όραμά μας αναφορικά με την εκπαίδευση – ενημέρωση των μαθητών στα σχολεία όλης της χώρας. Η γνώση είναι δύναμη, και η ενίσχυση της ασφάλειας στην θάλασσα και τα σπορ καθώς και η πρόληψη των ατυχημάτων περνάει μέσα από την συστηματική ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς που αποτελεί το μέλλον της Ελλάδας.

Η δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος αποτελεί μια δικαίωση των προσπαθειών που έχει καταβάλει η ομάδα του Safe Water Sports από την ίδρυση του σωματείου μέχρι σήμερα αλλά ταυτόχρονα και ευθύνη να συνεχίσουμε το έργο μας με μεγαλύτερη δύναμη και αποφασιστικότητα προς όφελος της κοινωνίας.

Μείνετε συνδεδεμένοι μαζί σας και το επόμενο διάστημα θα σας δώσουμε περισσότερες πληροφορίες για τα σχέδια και τις νέες μας πρωτοβουλίες μας στο χώρο της εκπαίδευσης.

#safewatersports #thinksafe

Μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη μεταξύ του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Safe Water Sports (SWS), με στόχο τη μείωση των ατυχημάτων, αλλά και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας πάνω σε θέματα ασφάλειας σε όλες τις αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες που διεξάγονται στη θάλασσα.
Το μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν ο διευθυντής Λιμενικής Αστυνομίας Αρχιπλοίαρχος Βασίλειος Μάμμης και εκ μέρους του SWS ο πρόεδρος Παναγιώτης - Μιχαήλ Πασχαλάκης.
Το μνημόνιο προβλέπει από πλευράς του SWS διάθεση λογισμικού εφαρμογών για τη μηχανογραφική υποστήριξη των επιχειρησιακών αναγκών του Λιμενικού Σώματος, με στόχο την καταγραφή, οργάνωση, προβολή και παρακολούθηση των επιχειρήσεων και επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο χώρο των θαλάσσιων σπορ και μέσων αναψυχής, των παραλιών και λοιπών συναφών πληροφοριών.
Η Web εφαρμογή, αποτελείται από δύο τμήματα με σαφώς προσδιορισμένα δικαιώματα χρηστών.
Το ένα τμήμα της web εφαρμογής, διατίθεται για αποκλειστική χρήση της διεύθυνσης Λιμενικής Αστυνομίας και των Λιμενικών Αρχών, όπου καταχωρούνται και υφίστανται επεξεργασία στοιχεία από χρήστες του Αρχηγείου του Λιμενικού.
Από τη διαδικασία αυτή, επιτυγχάνεται ο έλεγχος των επιχειρήσεων, καθώς και της αστυνομικής δραστηριότητας των Λιμενικών Αρχών.
Το δεύτερο τμήμα της web εφαρμογής, είναι προσβάσιμο από χρήστες του μη κερδοσκοπικού σωματείου SWS, καθώς και από απλούς χρήστες, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για μέρος των καταχωρηθέντων στοιχείων, με σκοπό την πληροφόρηση και ευαισθητοποίησή τους στα θέματα που περιλαμβάνονται σε αυτή, καθώς και τη διασφάλιση της ατομικής τους ασφάλειας για την δραστηριοποίησή τους στα θαλάσσια σπορ και στα θαλάσσια μέσα αναψυχής.

Την έναρξη της συνεργασίας της ΚΕΔΕ με το μη-κερδοσκοπικό σωματείο Safe Water Sports, επισφράγισαν σήμερα ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης και ο Δρ. Π. Πασχαλάκης, Πρόεδρος του Safe Water Sports, παρουσιάζοντας, σε Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, την ηλεκτρονική πλατφόρμα του Safe Water Sports για την ασφάλεια των πολιτών στην θάλασσα και τα θαλάσσια σπορ.
Στη Συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν επίσης ο Γ.Γ. του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και Πρόεδρος της Ο.Κ.Ε Γ. Βερνίκος και ο Υποναύαρχος Λιμενικού Σώματος Π. Παρασκευάς.
Ειδικότερα, η συγκεκριμένη εφαρμογή αποτελεί μία πρωτοβουλία η οποία τελεί υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ, κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Διοικητικού της Συμβουλίου και στοχεύει στην ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών στις ελληνικές παραλίες. Ταυτόχρονα παρέχει εξειδικευμένες πληροφορίες σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες στα δημόσια νοσοκομεία και στα κέντρα υγείας σε όλη τη χώρα και συμβάλει στην προσέλκυση τουριστών και επενδύσεων.
Στην ομιλία του ο κ. Πατούλης χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη εφαρμογή μία πολύ «πρωτοποριακή πρωτοβουλία» και συνεχάρη το Safe Water Sports και το Λιμενικό Σώμα για τη συνεργασία τους, επισημαίνοντας πως αν αξιοποιηθεί ουσιαστικά από τους αρμόδιους φορείς της χώρας μας θα συμβάλλει στην αναβάθμιση του βασικού εθνικού μας προϊόντος, που είναι ο τουρισμός μας.
Συγκεκριμένα ανέφερε πως μερικά από τα ποιοτικά στοιχεία του τουριστικού μας προϊόντος είναι :
- Η ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των τουριστών μας, που χρησιμοποιούν μια σειρά από υπηρεσίες αναψυχής και διασκέδασης,
- Η παροχή έγκυρων και επικαιροποιημένων πληροφοριών για τις παραλίες μας,
- Η δυνατότητα των πολιτών να έχουν μέσα από το κινητό τους πρόσβαση σε εξειδικευμένες πληροφορίες σχετικά με την προσβασιμότητά τους στις παρερχόμενες υπηρεσίες υγείας στα δημόσια νοσοκομεία και στα κέντρα υγείας σε όλη τη χώρα.
Παράλληλα εξήγησε τους λόγους που η ΚΕΔΕ αγκάλιασε αυτή την προσπάθεια τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Ως ΚΕΔΕ πιστεύουμε πραγματικά ότι πρέπει καταρχήν να ενθαρρύνουμε και να στηρίζουμε πρωτοβουλίες ιδιωτών, που δεν εξαρτώνται από την κρατική χρηματοδότηση.
Είναι καθήκον μας να στηρίζουμε προσπάθειες που συμβάλλουν στην αναβάθμιση της εικόνας που έχει η Ελλάδα στο εξωτερικό».
Ο κ. Πατούλης σημείωσε ότι η συμβολή των Δήμων θα κινηθεί σε δυο βασικούς άξονες:
-Συμβολή στον εμπλουτισμό της πλατφόρμας με χρήσιμες πληροφορίες
-Διάδοση των υπηρεσιών της πλατφόρμας στους δημότες και στους τουρίστες
Επιπρόσθετα, επικαλούμενος στατιστικά στοιχεία που αναφέρουν πως, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, κάθε χρόνο 50000 Ευρωπαίοι πολίτες τραυματίζονται συμμετέχοντας σε θαλάσσια σπορ ή και σε δραστηριότητες με σκάφη, αλλά και ότι ο πνιγμός είναι η δεύτερη κύρια αιτία θανάτου από ατύχημα με περισσότερους από 5.000 θανάτους ετησίως, επισήμανε πως η συγκεκριμένη εφαρμογή προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες σε εκατομμύρια τουρίστες.
Παρουσιάζοντας την πλατφόρμα, ο Πρόεδρος του Safe Water Sports, Π. Πασχαλάκης έκανε λόγο για ένα «γιγαντιαίο εγχείρημα» στην προσπάθεια καταγραφής των επιχειρήσεων θαλάσσιων σπορ και κωδικοποίησης των κανόνων ασφαλείας. Επικαλούμενος τα στατιστικά ευρωπαϊκά στοιχεία που φέρουν τη χώρα μας σε πολύ κακή θέση στο επίπεδο πρόληψης των ατυχημάτων, απεύθυνε έκκληση στους πολίτες να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες της πλατφόρμας, συμβάλλοντας έτσι στη διάδοση του μηνύματος ασφάλειας αλλά και της δυνατότητας πρόσβασης σε πολύτιμες υπηρεσίες.
«Στόχος μας είναι να δώσουμε την εικόνας μιας χώρας σύγχρονης, οργανωμένης που καινοτομεί και σε αυτή την προσπάθεια θέλουμε και τη συνεργασία των Δήμων», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πασχαλάκης.
Στον χαιρετισμό του, ο κ. Βερνίκος τόνισε πως ο ΣΕΤΕ από την πρώτη στιγμή αντιμετώπισε με ενθουσιασμό τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και πρόσθεσε πως με την αξιοποίηση της εφαρμογής η Ελλάδα αποκτά συγκριτικό πλεονέκτημα στην προσπάθεια ενίσχυσης του τουριστικού της προϊόντος.
Ο κ. Παρασκευάς χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη εφαρμογή ιδιαίτερα χρήσιμη και επισήμανε πως η συνεργασία με το Safe Water Sports θα συνεχιστεί, με κοινό στόχο την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Ολοκληρώνοντας την παρέμβαση του επισήμανε πως πρέπει να υπάρξει μέριμνα προκειμένου να υπάρχουν ναυαγοσώστες σε όλες τις παραλίες αλλά και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες αδειοδότησης των επιχειρήσεων θαλάσσιων σπορ.

Με μεγάλη επιτυχία έγινε την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016, η πρώτη επίσημη παρουσίαση του νέου βιβλίου του συγγραφέα Βαγγέλη Ηλιόπουλου, με εικονογράφηση της Βίλυ Καραμπατζιά και με τίτλο «Ο Χταπόδιος Σέιφ και οι τρεις Θαλασσοφύλακες», των εκδόσεων ΠΑΤΑΚΗ.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το μη κερδοσκοπικό σωματείο Safe Water Sports, στο κτίριο του Συλλόγου Αποφοίτων Κολλεγίου Αθηνών (ΣΑΚΑ) με μεγάλη συμμετοχή κόσμου και παιδιών όλων των ηλικιών.
Ήταν μια καταπληκτική βραδιά, αφιερωμένη στα παιδιά, το βιβλίο και την ασφάλειά τους, με τα παιδιά πρωταγωνιστές, και τους μεγάλους σε ρόλο θεατή.
Στην διάρκεια της εκδήλωσης η παιδική χορωδία του Δημοτικού του Κολλεγίου Αθηνών τραγούδησε το «Νερό είναι χαρά», τους στίχους του οποίου έγραψε ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος και την μουσική η εκπαιδευτικός μουσικής κα. Δέσποινα Σογιούλ.
Αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασαν οι μαθήτριες της 5ης Δημοτικού Μ. Γαλερού και Ρ. Μπετροσιάν, υπό την σκηνοθεσία της κας. Α. Γκιργγκινούδη.
Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο Π. Πασχαλάκης, πρόεδρος του Safe Water Sports, ο οποίος παρουσίασε τις δράσεις του Οργανισμού για την εκπαίδευση των παιδιών στα θέματα ασφάλειας στην θάλασσα και τα σπορ, ο συγγραφέας Βαγγέλη Ηλιόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην εθελοντική του συμμετοχή, όπως και της εικονογράφου, στο εγχείρημα αυτό, ενώ το συντονισμό της εκδήλωσης έκανε η εκπαιδευτικός κα. Φαίη Καφετζοπούλου.
Το Safe Water Sports είναι ένα μη-κερδοσκοπικό σωματείο που έχει σαν βασικούς στόχους, την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για όλα τα θέματα που σχετίζονται με τις δραστηριότητες (αθλητικές και ψυχαγωγικές) στο νερό, με ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα ασφάλειας και πρόληψης των ατυχημάτων καθώς και την ενίσχυση του ευρύτερου θεσμικού πλαισίου για την ασφάλεια στην χώρα μας.

To Πλωτό Μουσείο Νεράιδα, το οποίο χρηματοδοτείται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Λάτση, στηρίζει την πρωτοβουλία που υλοποιεί το Safe Water Sports με στόχο την δημιουργία σύγχρονου, υψηλής αισθητικής εκπαιδευτικού οπτικοακουστικού υλικού για την εκπαίδευση μαθητών στα σχολεία της χώρας.

Safe Water Sports campaign..

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς που στηρίξατε την πρωτοβουλία μας, τους 6 αυτούς μήνες που πέρασαν.

Ευχαριστούμε τους χορηγούς μας, τους εθελοντές και τους δεκάδες φίλους του #safewatersports που στάθηκαν δίπλα μας.
Η συμπαράστασή σας ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Εμείς δίνουμε την υπόσχεσή μας να συνεχίσουμε με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα να υπηρετούμε το σκοπό μας που είναι η πρόληψη των ατυχημάτων και η ενίσχυση της ασφάλειας στο νερό και τα υδάτινα σπορ.

 

Το μη-κερδοσκοπικό σωματείο Safe Water Sports ολοκλήρωσε τους πρώτους έξι μήνες από την επίσημη έναρξη της λειτουργίας του, με μια σύντομη αναφορά στις δράσεις και πρωτοβουλίες που υλοποιήσε εντός του 2015.

Οι βασικότεροι στόχοι που επιτεύχθηκαν είναι:

To Safe Water Sports σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα κατέγραψαν 2.770 παραλίες στις οποίες υπάρχει πρόσβαση από την ξηρά, με πληροφορίες όπως η ονομασία και τις γεωγραφικές συντεταγμένες. Η Βάση δεδομένων που δημιουργήθηκε θα εμπλουτιστεί με φωτογραφικό υλικό και άλλα χαρακητηριστικά τα οποία σχετίζονται με την ασφάλεια (πχ. βάθος νερών, είδος παραλίας, προσανατολισμός κλπ).

Το Safe Water Sports σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα κατέγραψαν όλες τις ελληνικές παραλίες που σύμφωνα με τον νόμο πρέπει να διαθέτουν ναυαγοσώστη.

Το νέο οπτικοακουστικό μήνυμα διάρκειας περίπου ενός λεπτού, προβάλλεται από σήμερα στα επιβατηγά πλοία της ελληνικής ακτοπλοΐας (μετά το video με τους κανόνες ασφάλειας) το οποίο προτρέπει τους επιβάτες να ενημερωθούν από την ιστοσελίδα www.safewatersports.gr ή/και τα αντίστοιχα applications σε iOS και Android πάνω σε όλα τα θέματα που σχετίζονται με την ασφάλεια στα θαλάσσια σπορ και μέσα αναψυχής.

Ευχαριστούμε τους τηλεοπτικούς σταθμούς ‪ΑΝΤ1‬, ‪MEGA‬, ‪EΡΤ‬, ‎SKAI‬, και ‪STAR‬ για την προβολή του spot με το κοινωνικό μήνυμα της πρωτοβουλίας του Safe Water Sports.

Το spot θα προβάλλεται σαν διαφημιστικό μήνυμα στους παραπάνω τηλεοπτικούς σταθμούς.

Για 1η φορά στην Ελλάδα, το Safe Water Spprts σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα κατέγραψαν ΟΛΕΣ τις επιχειρήσεις θαλάσσιων σπορ που λειτουργούν με νόμιμη άδεια καθώς & τα ‪θαλάσσια σπορ και μέσα αναψυχής που προσφέρουν.

Ευχαριστούμε την Cinenews.gr για την προώθηση και προβολή του spot με το κοινωνικό μήνυμα της πρωτοβουλίας του Safe Water Sports σε 36 κινηματογράφους της Αθήνας, Θεσσαλονίκης και της Αττικής.

Το spot θα προβάλλεται σαν διαφημιστικό μήνυμα πριν την έναρξη της ταινίας στους ακόλουθους θερινούς κινηματογράφους για τον μήνα Αύγουστο.

Ευχαριστούμε θερμά την αεροπορική εταιρεία Aegean για την στήριξη της πρωτοβουλίας Safe Water Sports.
Στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού Blue (Ιούλιος – Αύγουστος 2015) που διατίθεται σε όλες τις πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού, η Aegean έχει συμπεριλάβει ως χορηγός την διαφημιστική καταχώρηση του Safe Water Sports για το καλοκαίρι του 2015 (Σελ 131).

Ολοκληρώθηκε την Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015 η συνέντευξη τύπου που οργάνωσε η κοινωνική μη-κερδοσκοπική πρωτοβουλία Safe Water Sports στους δημοσιογράφους και εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Βασικοί ομιλητές της εκδήλωσης από πλευράς σωματείου ήταν ο κ. Παναγιώτης-Μιχαήλ Πασχαλάκης (Πρόεδρος), ο κ. Απόστολος Καγκελάρης (Αντιπρόεδρος), οι οποίοι παρουσίασαν τους στόχους και το όραμα της πρωτοβουλίας.

Πρεσβευτές και ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο χρυσός Ολυμπιονίκης Νίκος Κακλαμανάκης και ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο θαλάσσιο σκι, Γιώργος Χατζής. Στο πάνελ συμμετείχε επίσης και ο γνωστός Έλληνας δικηγόρος κ. Αλέξανδρος Λυκουρέζος ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη εκσυγχρονισμού του θεσμικού πλαισίου.